Obstakels

26-04-2015 11:49

Je vraagt je misschien af wat coaching nou precies voor je kan doen. Het antwoord is kort en bondig: je leert (o.a.) anders naar jezelf en je situatie te kijken. Je gaat je obstakels herkennen, benoemen en opruimen. Na oefening en verloop van tijd zal je leven meer in balans zijn. En als je leven in balans is, ben je beter in staat de juiste keuzes te maken en daardoor zal je leven gelukkiger zijn.

Die obstakels, daar zijn ze weer: je belemmerende gedachten of overtuigingen, worden vaak gevormd door de twijfels die je over jezelf hebt. Deze zijn je misschien wel aangepraat door mensen uit je omgeving, en hebben je het idee gegeven dat je niets waard bent, dat er toch nooit iets zal veranderen, dat je nou eenmaal nooit geluk hebt. Maar diep in je hart koester je een droom, zou je zo graag... vul maar in.

Het is in dit verband heel interessant om eens te bedenken, zelfs op papier te zetten, wat je het allerliefste zou doen als je met niets en niemand rekening zou hoeven houden. Dan smelten die twijfels misschien een beetje weg en krijg je duidelijk voor ogen waar je voor wilt gaan, en dat is een prima uitgangspunt om over je eerste obstakel te stappen en het achter je te laten.

Dit klinkt je vast heel eenvoudig in de oren, en weet je, in sommige gevallen is het dat ook. Coaching kan namelijk als een soort eyeopener werken en je de twee kanten van een medaille laten zien.